4-5.SINIFLAR MEKTUP YAZMA YARIŞMASI

BİRİNCİYE: ALTIN (GR) +KİTAP

İKİNCİYE: HEDİYE ÇEKİ (100 TL)+KİTAP

ÜÇÜNCÜYE: HEDİYE ÇEKİ (50 TL)+KİTAP

KONU: Hz. Muhammed’i  (SAV)  Sevmek”

KATILIM ŞARTLARI

·        Yarışmaya, İlçemizde bulunan tüm Resmi ilkokulların 4.sınıf öğrencileri ile tüm ortaokulların 5.sınıf öğrencileri katılabilir. 4 ve 5. Sınıflar aynı kategoride değerlendirilecektir.

üİlk üç dereceye girenler ödüllendirilecektir. Dereceye giremeyen öğrencilerimize Tekkeköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünce katılım belgesi düzenlenecektir.

üMektup en az bir en fazla iki sayfa olacak, daha önce yayınlanmamış olacak, katılım dili Türkçe olacak, el yazısı şeklinde hazırlanacaktır.

üHazırlanacak eserler A4 boyutunda çizgisiz kâğıda sayfa düzeni, Türkçe yazı ve kompozisyon kurallarına uyularak hazırlanacaktır.

üHazırlanacak eserler Hz. Muhammed’in  (SAV)  örnek Ahlakı ve Yaşantısı ile ilgili doğru bilgi temeline dayanmalıdır.

üHazırlanacak Eserler Orijinal, hazırlayanın kendi çalışması olacaktır. Edindiğiniz bilgiler kendi cümleleriniz ile ifade ederek ortaya koyulacaktır.

üEserin kapağında yarışmanın adı, konusu ile eseri hazırlayanın adı soyadı, okul bilgileri yer alacaktır.

üYarışmaya Jüri üyelerinin birinci dereceden yakınlarının katılması mümkün değildir.

üYarışma şartlarına uygun olmayan eserler yarışma dışı bırakılacaktır.

·        Eserler okul Müdürlüklerince toplanarak en geç 13 NİSAN 2017 Perşembe mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne elden teslim edilecektir.

YARIŞMA KRİTERLERİ

KATEGORİ

ALT KATEGORİ

PUAN

Başlığı

İçeriğe uygunluk ve özgünlük

İçerik

Özgünlük

Konu Bütünlüğü

Ana Düşünce ve Yardımcı Düşünceler arasındaki ilişki

Sonuca Bağlama

Dil ve Anlatım

Cümle Kuruluşu

İfadelerin Özgünlüğü

Açıklık ve Anlaşılırlık

Yazım ve Noktalama Kurallarına Uygunluk

TOPLAM

YARIŞMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lise öğretmenlerinden komisyon kurularak ilk Üç’e girenler tespit edilecektir.

ÖDÜLLER

BİRİNCİYE: ALTIN (GR) +KİTAP